BLOG

article-hu[rn]
  • 2023. január 31.
15 éves a Belga krémes!
Ahogy visszatekintünk, szinte hihetetlen, hogy már 15 éve történt. Gyönyörű napsütéses reggel volt. Mestercukrászunk Hajduk Barna a nagypapa receptgyűjteményét lapozgatta. Úgy gondolta, sokkal fontosabbak a gyökerek, mint azt mi a mindennapokban gondolnánk...

Nálunk minden a generációkon át örökölt tudáson alapul, melyet a nagyszülők hagytak unokáikra. De egy igazi cukrászt hajt a megújulás és az egyediség iránti szenvedély. Egy madárcsicsergős reggelen Barna nagyot álmodott, és továbbgondolta a nagypapa eredeti krémesreceptjét...

Nálunk a krémes a legnépszerűbb sütemény. Imádják a vendégeink. Műhelyünkben többféle változatát is készítjük.  Házi krémest, sima krémest, de a két legnépszerűbb, melyet a hét minden napján készítünk a francia és a belga krémes. A krémes a legnépszerűbb süteményünk, amit vendégeink – a legkisebbektől a legnagyobbakig – mind imádnak!. Többféle változatban is készítjük, a hagyományos recepteket követve. Termelésünk alapját a tradicionális házi sütemények adják, ugyanakkor figyeljük a legújabb trendeket és alapanyagokat is, hogy fejlődhessünk és időnként meg tudjunk újulni.

De kanyarodjunk csak vissza ahhoz a naphoz, amikor megszületett a mi belgánk. Az alap ihletet nagypapa receptgyűjteménye adta, illetve a krémes íratlan alapjai: a valódi, állati eredetű 35% zsír tartalmú  tejszín, vanília rúd, tej, tojás, friss ropogós krémlap. Barna mindezt megbolondította egy kis krokant pralinéval, a tetejét pedig belga étcsokoládéval húzta át. Hogy milyen lett a végeredmény? Azt nem tudnám szavakkal leírni. Így született meg ez a tökéletes sütemény, a legnépszerűbb termékünk. Barna megkérdezte cukrászkollégáját, mi legyen a neve, mire ő rávágta: legyen Belga – hiszen belga étcsokoládéval készült, ami önmagáért beszél.

Így lett emlékezetes és felejthetetlen ez a januári napsütéses délelőtt, mikor a mestercukrász mert nagyot álmodni, és tovább gondolta nagypapája amúgy is tökéletes receptjét. Azóta is gyártjuk, és mivel nem védettük le, talán nem is tudják a vendégek, hogy ez a krémes a miénk.  Annyira bevált, hogy semmit nem kell hozzátenni, vagy elvenni belőle, mert minden pont úgy jó benne, ahogy van, immáron 15 éve.

Ma egy kicsit álmodozó hangulatban vagyunk, és elképzeljük, hogy egyszer majd ez a Belga krémes recept is megsárgul, és egy értékes kincs lesz a kisunokák receptgyűjteményében valami új megalkotásához.

A jelen eseményei, a mai nap nagy csodái így válnak történelemmé, és viszik tovább a régi receptek varázsát, azt a kellemes vaníliás illatot, melynek emléke sokakban ma is él. Össze fonódik a jelenünk és a múltunk, az elmúlt 60 év elkészült tortái, melyek már csak a régi képeken és az emlékezetünkben vannak jelen. Segítsetek felidézni őket. Siessetek haza és lapozzátok fel a nagyi fénykép albumát, mert ott biztosan lapul egy-egy fotó, a felejthetetlen  születésnapokról, ahol az ünnepelt a mi tortánkat kapta, vagy egy nálunk készített fénykép a szeretteinkről. Nosztalgiázzunk együtt, osszátok meg velünk a közös emlékeket, idézzük fel az ünnepi hangulatot , a sok szeretetet, örömet, boldogságot! 

Még nincs termék a kosárban.

Összesen 0 termék